3 lyxiga drinktilltugg på 10 minuter
Snabbt, mumsigt och lyxigt – här är tre tilltuggsrecept som du lagar på tio minuter.
Pickles, smetana och honung
Du behöver:
100 g cornichons eller saltgurka
1 burk smetana
3 msk honung
Flingsalt, svartpeppar
Gör så här:
Skär pickles i stavar.
Lägg smetanan i en skål och ringla över honung.
Strö över lite flingsalt och nymalen peppar.
Forellromsdipp
Du behöver:
12 liten silverlök
1 burk forellrom
1 burk crème fraiche
1 eko-citron
Litet knippe dill chips
Flingsalt, svartpeppar
Gor sa har:
Hacka silverlöken fint.
Bred ut crème fraiche i en skal. Toppa med silverlök, rom, citronzest och dill.
Avsluta med flingsalt, peppar och dill. Servera med chips.
Burrata med kumquats
Du behöver:
2 burrata
5 kumquats
1 liten mild röd chili
Några kvistar oregano
God olivolja
Bröd
Flingsalt, svartpeppar
Gör såhär:
Skiva kumquats och chilin tunt.
Bryt upp burratan och lägg på ett fat.
Lägg skivor av kumquat och chili ovanpå och strö över flingsalt och peppar.
Ringla över olivolja och servera med bröd.
Vill du se fler tips på sommarmat? Det kan du göra här.