Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Amerikanska citruspannkakor

23 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(6 personer)
3–4 dl vetemjöl
1 1/2 dl bakpulver
2 msk socker
1 msk apelsinrasp
2 ägg
2 1/2 dl mjölk
60 g smält smör

Chokladcrème
300 g mörk choklad
3 dl mjölk

Beredning:

Blanda samman mjöl, bakpulver, socker och apelsinrasp. Vispa äggen lätt och rör ner dem i mjölblandningen tillsammans med mjölk och smält smör. Låt stå och svälla 20 minuter. Grädda på svag värme i smord teflonpanna. Satsen ger 6 pannkakor och det går åt cirka 1/2 dl smet till varje. Hacka chokladen fint. Koka upp mjölken, drag bort från värmen och rör ner chokladbitarna. Rör tills chokladen smält. Servera pannkakorna varma med den varma chokladcrèmen till.

Annons