23 mar, 2012
Amerikanska citruspannkakor
AvLotta Hansson
Annons
(6 personer)
3–4 dl vetemjöl
1 1/2 dl bakpulver
2 msk socker
1 msk apelsinrasp
2 ägg
2 1/2 dl mjölk
60 g smält smör
Chokladcrème
300 g mörk choklad
3 dl mjölk
Beredning:
Blanda samman mjöl, bakpulver, socker och apelsinrasp. Vispa äggen lätt och rör ner dem i mjölblandningen tillsammans med mjölk och smält smör. Låt stå och svälla 20 minuter. Grädda på svag värme i smord teflonpanna. Satsen ger 6 pannkakor och det går åt cirka 1/2 dl smet till varje. Hacka chokladen fint. Koka upp mjölken, drag bort från värmen och rör ner chokladbitarna. Rör tills chokladen smält. Servera pannkakorna varma med den varma chokladcrèmen till.
Annons