Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Äppelpaj med vispgrädde

20 apr, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

Foto Tine Guth Linse

(4 personer)

50 g rumsvarmt smör

3/4 dl strösocker

1 dl vetemjöl

50 g mandelmassa, grovt riven

3 syrliga, fasta matäpplen

smör till stekning

1/2 dl råsocker

Till garnering

gärna blad av citronmeliss

Till servering

lättvispad grädde eller vaniljglass

Beredning:

Blanda rumsvarmt smör, strösocker, mjöl och riven mandelmassa. Skala och skiva äpplena. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek äpplena lätt. Tillsätt råsockret.

Fördela äpplena i 4 eldfasta portionsformar. Toppa med mandelmasseblandningen. Ställ in i 175° varm ugn och grädda i ca 20 min. Garnera och servera med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.

Annons