Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Äppelsallad med ­parmaskinka

18 okt, 2011
AvFemina
parmaskinka med äppelröra
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
parmaskinka med äppelröra

(4 personer)
4 skivor vitt bröd

1 syrligt fast äpple

1 msk citronsaft

1 endiv

1/4 fänkålshuvud

1/2 dl pinjenötter

8 skivor parmaskinka

alfalfagroddar

olivolja

flingsalt och peppar

Beredning: Rosta brödskivorna, fördela på ­tallrikar. Skär äpplet i 3–4 mm tjocka skivor, droppa citronsaft över.

Skiva endiv och fänkål supertunt. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.

Fördela ingredienserna på brödskivorna. Ringla olivolja över, toppa med flingsalt och ta några tag med svartpepparkvarnen över.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons