Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

BBQ-lammlägg

06 apr, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Tore Gustafsson

(6 personer)
6 lammlägg
salt och grovmalen vitpeppar

Sås
1 finhackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
smör till stekning
1 dl japansk soja
1 dl honung
1 dl krossade tomater
1 urkärnad och finhackad röd chili
5 dl vatten
2 buljongtärningar, kalv eller höns

Till servering
senapscoleslaw
”spicy” rotfruktssallad

Beredning:

Fräs lök och vitlök i lite smör utan att bryna. Tillsätt övriga ingredienser till såsen. Låt koka upp.

Bryn lammläggen i smör, salta och peppra ordentligt runtom. Lägg ner läggen i såsen och låt småputtra på låg värme i ca 2 tim eller tills köttet lossnar lätt från benen. Ta upp läggen när de är klara och låt såsen koka samman till hälften.

Annons