25 maj, 2012
Blåbärsmuffins
AvFemina
Annons
(8 st stora eller 12 st små)
100 g smör
1 ägg
1 ¼ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk, 3 %
rivet skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl frysta blåbär
Beredning:
Smält smöret sakta i en kastrull. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Rör ner det smälta smöret tillsammans med mjölk och rivet citron skal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten. Varva smet och blåbär i muffinsformar eller -plåt. Fyll inte ända upp. Ställ in i 175° varm ugn och grädda i ca 20 min.
Av Jan-Erik Hagbohm
Foto Tine Guth Linse
Annons