20 apr, 2013
Blomkålssoppa
AvLotta Hansson
Annons
En enkel, snabb och god soppa på blomkål.
(4 personer)
ca 700 g blomkål i mindre buketter
10 dl grönsaksbuljong
det vita av en purjolök
1 lagerblad
1 dl hackad persilja
1 msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
salt och peppar
1 äggula
1 klick smör
Till servering:
brödkrutonger
hackad persilja
finskuren gräslök
Beredning:
Koka blomkålen mjuk i buljongen tillsammans med hackad purjolök, lagerblad, persilja, vinäger och grädde. Plocka upp lagerbladet och mixa soppan slät eller vispa den med en ballongvisp.
Dra bort från värmen och smaka av med salt och peppar. Vispa ner äggula och en klick smör. Servera soppan rykande varm tillsammans med krutonger, persilja och gräslök.
Av Jan-Erik Hagbohm
Foto Tine Guth Linse
Annons