Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Boeuf Lyonnaise

13 jan, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Malin Söderström

Dagen efter kan det som är kvar av oxbringan omvandlas till en boeuf lyonnaise, en fransk pytt i panna-liknande rätt med vinägersting.

(1 person)
125 g kokt oxbringa
3 kokta kalla potatisar
1⁄2 gul lök
smör till stekning
1 msk rödvinsvinäger
1⁄2 msk HP-sås
salt och svartpeppar från kvarn

Till servering:
saltgurka och persilja

Beredning:
Skär oxbringa, potatis och lök i bitar och fräs i smör tills löken är mjuk och potatisen fått färg. Gör du en större mängd är det bäst att steka var sak för sig. Tillsätt vinäger och HP-sås, smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp i lunchlådan och strö lite persilja över.

Annons