Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Bönsallad med stekt halloumi

22 aug, 2015
AvFemina
Bönsallad med stekt halloumi
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Bönsallad med stekt halloumi

BÖNSALLAD MED STEKT HALLOUMI

(4 personer)
300 g haricots verts
300 g vaxbönor
3 solmogna tomater
ca 5 cm purjolök
3 vitlöksklyftor
4–6 sardeller med kapris
1/2 dl pinjenötter
40 g rucolasallad
1/2 dl olivolja
salt och peppar
ev torkad chili
Till servering:

200 g halloumi

Beredning: Koka haricots verts och vaxbönor var för sig i lättsaltat vatten. Haricots verts i ca 5 min och vaxbönorna något längre. Klyfta tomaterna, kärna ur och skär bort skalet med en vass kniv. Finstrimla purjon och finhacka vitlöken och sardellerna. Rosta pinjenötterna i torr panna. Blanda de varma bönorna med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Lite torkad chili sätter bra sting åt salladen. Skär osten i 1/2–1 cm tjocka skivor och vänd dem i olivolja. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över och stek dem gyllenbruna på båda sidor i varm stekpanna. Servera till salladen.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons