Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Ceviche på räkor och hälleflundra

26 aug, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)
150 g hälleflundra
saft av 1/2 citron
1 dl skalade räkor
1/2 avokado
1/2 röd chili, urkärnad
40 g mogen mango
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk hackad färsk koriander
1 msk olivolja

Till garnering:
ev ärtskott

Beredning:

Skiva fisken tunt. Lägg över i en liten skål och häll citronsaften över. Täck med gladpack och förvara i kylen i minst 4 tim, gärna över natten. Häll av saften.

Grovhacka räkorna. Skär grönsakerna i tunna skivor. Lägg upp alla ingredienserna på tallrikar. Toppa med hackad koriander och ringla lite olivolja över. Garnera ev med ärtskott.

Annons