Chokladmums
(4 personer)
100 g smör, rumsvarmt
50 g strösocker (knappt 1/2 dl)
2 ägg
2 äggulor
100 g mörk choklad
30 g vetemjöl (1/2 dl)
Till servering:
lättvispad grädde och frukt eller en kula glass
Beredning: Rör smör och socker i en bunke. Rör ner ägg och äggulor, ett i taget. Blanda väl.
Smält chokladen över vattenbad och rör ner den i smör- och äggblandningen. Tillsätt mjölet och blanda till en slät smet. Fördela smeten i smorda portionsformar. Ställ in i 200° varm ugn och baka i 8–10 min. Skär med en vass kniv längsmed kanterna och stjälp upp på serveringstallrikar. Servera direkt med en klick grädde och lite frukt. Glass passar också fint till den varma chokladen.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto TINE GUTH LINSE
INSPIRERAD? LÄS MER:
Gästerna favorit
10 bästa fikatipsen just nu