Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Citrontarte med frukt och färska bär

20 feb, 2015
AvFemina
Citrontarte med frukt och färska bär
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Citrontarte med frukt och färska bär

(ca 12 bitar)
Mördeg:
3 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker

125 g smör

1 äggula

Fyllning:

3 ägg

saft av 3 citroner

11/2 dl strösocker

11/2 dl vispgrädde

Till servering:

säsongens bär eller frukter

Beredning: Hacka snabbt ihop ingredienserna till degen och tryck ut den tunt i en pajform, ca 26 cm i diam. Ställ in i frysen i ca 20 min.

Ta ut formen ur frysen, ställ in den direkt i 225° varm ugn och förgrädda pajskalet i ca 3 min. Ta ut formen och sänk värmen till 175°.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen och sila ner den i paj­skalet. Grädda i nedre delen av ugnen 20–30 min. Fyllningen ska precis bara stanna, så kolla lite extra noga mot slutet. Låt tarten kallna. Servera i små tårtbitar tillsammans med färska bär och frukter.

Först publicerat i Femina nummer 2 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM Foto PETER KAM.

Annons