Clubstek med grillade grönsaker och tartarsås
GRILLAD CLUBSTEK
(6 personer)
2 clubstekar à ca 750 gram
olivolja
salt och peppar
BEREDNING:
1. Pensla stekarna med olivolja. Ta några rejäla tag med svartpeppar kvarnen runt om.
2. Bryn köttet runt om i grillpanna eller på grillen, ca 4 min på varje sida, och stek det sedan i en eldfast form antingen på grillen eller i 200° varm ugn i ca 30 min. Låt vila i 10 min.
3. Skär upp köttet i tunna skivor. Salta och servera tillsammans med grillade grönsaker och tartarsås.
GRILLADE GRÖNSAKER
(6 personer)
500 g färskpotatis
1 knippe späda morötter
1 knippe salladslök
1 knippe grön sparris
6 msk balsamvinäger
6 msk olivolja
salt och peppar
1 knippa dill
BEREDNING:
1. Skrubba potatisen och koka den nästan mjuk i saltat vatten. Låt rinna av.
2. Skrubba morötterna. Ansa sallads löken. Skölj sparrisen och bryt av den träiga nedre delen. Grilla potatis, morötter, lök och sparris på grillen, 3–4 min på varje sida.
3. Blanda balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och vänd ner den i dressingen.
4. Blanda de grillade grönsakerna med dressingen i en skål. Servera.
TARTARSÅS
(6 personer)
2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 cornichoner
1 rödlök
1 litet knippe färsk dragon
1 msk kapris
1 msk söt senap
salt och peppar
BEREDNING:
1. Blanda majonnäs och crème fraiche.
2. Grovhacka cornichonerna. Skala och
finhacka rödlöken. Finhacka dragonen.
3. Blanda ner 2 msk conrnichoner, 3 msk lök, dragon, kapris och senap i majonnäsblandningen. Smaka av med salt och peppar.
FOTO LINE FALCK