Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Clubstek med grillade grönsaker och tartarsås

15 aug, 2017
AvFemina
Clubstek
Njut av sensommaren och bjud in till en härlig grillkväll där i princip all mat tillagas på gallret.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

GRILLAD CLUBSTEK

(6 personer)

2 clubstekar à ca 750 gram

olivolja

salt och peppar

BEREDNING:

1. Pensla stekarna med olivolja. Ta några rejäla tag med svartpeppar kvarnen runt om.

2. Bryn köttet runt om i grillpanna eller på grillen, ca 4 min på varje sida, och stek det sedan i en eldfast form antingen på grillen eller i 200° varm ugn i ca 30 min. Låt vila i 10 min.

3. Skär upp köttet i tunna skivor. Salta och servera tillsammans med grillade grönsaker och tartarsås.

GRILLADE GRÖNSAKER

(6 personer)

500 g färskpotatis

1 knippe späda morötter

1 knippe salladslök

1 knippe grön sparris

6 msk balsamvinäger

6 msk olivolja

salt och peppar

1 knippa dill

BEREDNING:

1. Skrubba potatisen och koka den nästan mjuk i saltat vatten. Låt rinna av.

2. Skrubba morötterna. Ansa sallads löken. Skölj sparrisen och bryt av den träiga nedre delen. Grilla potatis, morötter, lök och sparris på grillen, 3–4 min på varje sida.

3. Blanda balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och vänd ner den i dressingen.

Annons

4. Blanda de grillade grönsakerna med dressingen i en skål. Servera.

TARTARSÅS

(6 personer)

2 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

2 cornichoner

1 rödlök

1 litet knippe färsk dragon

1 msk kapris

1 msk söt senap

salt och peppar

BEREDNING:

1. Blanda majonnäs och crème fraiche.

2. Grovhacka cornichonerna. Skala och

finhacka rödlöken. Finhacka dragonen.

3. Blanda ner 2 msk conrnichoner, 3 msk lök, dragon, kapris och senap i majonnäsblandningen. Smaka av med salt och peppar.

De grillade grönsakerna är goda även avsvalnade och såsen ska serveras kall. Så den som vill kan vara väl förberedd innan gästerna kommer!

Till dessert kan du servera en härlig fikonpaj med marängtäcke.

AV TIMM VLADIMIR OCH MARIE MELCHIOR

FOTO LINE FALCK

Dessa recept publicerades ursprungligen i Femina nr 07/2017

Läs även Gröna recept för fredagsmyset – 5 vegetariska burgare

Annons