Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Cocktail med kräftstjärtar

12 aug, 2011
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)

1/2 knippa grön sparris

ca 20 sockerärter

100 g kräftstjärtar

1/2 knippa dill

1/2 färsk gul lök

3 dl blandad sallad

4–8 minitomater

salt och peppar

Sås:

1 dl crème fraiche

1/2 tsk dijonsenap

1/2 msk majonnäs

saft av 1/2 lime

salt och peppar

Till garnering:

limeklyftor

Beredning:

Ansa sparrisen. Förväll sparris och sockerärter 2 min i lättsaltat vatten. Spola dem sedan kalla under rinnande vatten. Skär sparrisen i mindre bitar. Blanda sparris och ärter med kräftstjärtar, finhackad dill, tunt skuren lök, sallad och klyftade minitomater. Salta och peppra. Fördela i små glas. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av och ringla den över cocktailen precis före servering. Dekorera med limeskivor.

Annons