12 aug, 2011
Cocktail med kräftstjärtar
AvFemina
Annons
(4 personer)
1/2 knippa grön sparris
ca 20 sockerärter
100 g kräftstjärtar
1/2 knippa dill
1/2 färsk gul lök
3 dl blandad sallad
4–8 minitomater
salt och peppar
Sås:
1 dl crème fraiche
1/2 tsk dijonsenap
1/2 msk majonnäs
saft av 1/2 lime
salt och peppar
Till garnering:
limeklyftor
Beredning:
Ansa sparrisen. Förväll sparris och sockerärter 2 min i lättsaltat vatten. Spola dem sedan kalla under rinnande vatten. Skär sparrisen i mindre bitar. Blanda sparris och ärter med kräftstjärtar, finhackad dill, tunt skuren lök, sallad och klyftade minitomater. Salta och peppra. Fördela i små glas. Blanda ingredienserna till såsen, smaka av och ringla den över cocktailen precis före servering. Dekorera med limeskivor.
Annons