26 jun, 2015
Crostinisnittar med lax och rädisa
AvFemina
Annons
CROSTINISNITTAR
1 baguette
1 dl olivolja
250 g ricotta, italiensk färskost
4 skivor rökt lax, skurna i små bitar
1 knippa rädisor, tunt skivade
1/2 gurka, tunt skivad
några myntablad
några dillvippor
finhackad gräslök
havssalt och nymalen svartpeppar
Beredning:
Skär baguetten i ca 1/2-cm tjocka skivor. Fördela skivorna på en ugnsplåt, pensla med olivolja och rosta i 200° varm ugn i 10–15 min eller tills de är krispiga och har fin färg.
Bred ricotta på bröden och toppa med lax, rädisa eller gurka. Garnera med örterna. Avsluta med salt och peppar.
AV CAROLINE DAFGÅRD
FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL
FLER TIPS TILL BUFFÉN:
Sesamflarn till midsommarbuffén
Härliga sommarsallader
Pastasallad med salami och räkor
Fetaost med granatäpple
Annons