Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Enkla och goda sötpotatischips i ugn

13 maj, 2016
AvMikaela Råberg
Sötpotatis har på kort tid blivit en favorit för många, men de passar inte bara bra som pommes frites utan smakar även fantastiskt som chips!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
sotpotatischips-ugn

Den som påstår att gott och nyttigt inte hör ihop har inte smakat chips gjorda på sötpotatis.

De här smaskiga chipsen passar lika bra att till maten som till förrätt med en god dipp till – eller kan avnjutas precis som de är.

Sötpotatischips i ugn

Du behöver:

  • Sötpotatis (valfri mängd, beroende på hur mycket chips du vill göra)
  • Neutral olja (förslagsvis rapsolja)
  • Salt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rengör sötpotatisen, skala om du vill. Det går dock lika bra att behålla skalet på.

3. Skiva potatisen så tunt som möjligt, gärna i en mandolin och lägg skivorna i en bunke. Täck med vatten och låt stå i 10-15 minuter.

4. Häll bort vattnet och torka av skivorna. Lägg på en bakplåtsklädd ugnsplåt, vill du ha chipsen så krispiga som möjligt bör inte skivorna täcka varandra.

5. Ringla på lite olja och strö över salt. Ugnsrosta i 20-30 minuter beroende på hur tjocka skivorna är. När dina chips är gyllenbruna och krispiga är de klara.

6. Låt svalna, servera och njut!

Tips!

En oväntad, men riktigt god kombination är sötpotatis och kanel. Testa att strö över lite malen kanel tillsammans med salt på plåten innan du skjutsar in chipsen i ugnen.

Foto: Shutterstock

Annons