Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Entrecotesallad med smak av asien

11 feb, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Fräsch & goda sallad.
Fräsch & goda sallad.

(4 personer)
600 g entrecote eller välhängd ryggbiff

salt och peppar

rapsolja till stekning

Sallad:

2 avokador

2 nektariner

1 mogen mango

100 g sockerärter

4 salladslökar

1 röd urkärnad chilifrukt

1 kruka färsk koriander

Dressing:
1/2 dl rapsolja

2 msk limesaft

1 tsk sesamolja

5 droppar fisksås, finns på flaska i hyllan med asiatiska livsmedel

2 msk teriyakisås, finns på flaska

Beredning: Salta och peppra köttet på båda sidor och stek det i olja 1–2 min på var sida. Köttet ska helst vara lite rosa. Ställ åt sidan. Ansa salladsingredienserna och skär tunt och blanda försiktigt i en skål. Fördela på tallrikar. Skiva köttet tunt och fördela ovanpå salladen. Det gör inget att köttet inte är riktigt varmt.

Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.

Först publicerat i Femina nummer 10 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

INSPIRERADE? LÄS MER:
10 glutenfria favoriter
8 enkla och goda pastarecept
6 goda recept – varma mackor

Annons