Entrecotesallad med smak av asien
(4 personer)
600 g entrecote eller välhängd ryggbiff
salt och peppar
rapsolja till stekning
Sallad:
2 avokador
2 nektariner
1 mogen mango
100 g sockerärter
4 salladslökar
1 röd urkärnad chilifrukt
1 kruka färsk koriander
Dressing:
1/2 dl rapsolja
2 msk limesaft
1 tsk sesamolja
5 droppar fisksås, finns på flaska i hyllan med asiatiska livsmedel
2 msk teriyakisås, finns på flaska
Beredning: Salta och peppra köttet på båda sidor och stek det i olja 1–2 min på var sida. Köttet ska helst vara lite rosa. Ställ åt sidan. Ansa salladsingredienserna och skär tunt och blanda försiktigt i en skål. Fördela på tallrikar. Skiva köttet tunt och fördela ovanpå salladen. Det gör inget att köttet inte är riktigt varmt.
Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.
Först publicerat i Femina nummer 10 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.
INSPIRERADE? LÄS MER:
10 glutenfria favoriter
8 enkla och goda pastarecept
6 goda recept – varma mackor