Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Fikonsallad med getost

23 feb, 2015
AvFemina
fikonsallad med getost i vit skål.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
fikonsallad med getost i vit skål.
Enkel sallad med härliga smaker.

(4 personer)
ca 5 dl mâchesallad

4 färska fikon

1/2 litet fänkålshuvud

4 dl brödkrutonger

100 g getost

4 skivor lufttorkad skinka

Vinägrett:
1 krm salt

1 krm grovmalen svartpeppar

2 msk flytande honung

1 msk vitvinsvinäger

3/4 dl olivolja

Beredning: Blanda ingredienserna till vinägretten. Fördela sallad, delade ­fikon, hyvlad fänkål, brödkrutonger, smulad getost och lufttorkad skinka på tallrikar. Skeda över vinägretten. Servera.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto PETER KAM

Annons