Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Frankfurterkorv med snabb surkål

16 feb, 2015
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
recept-FRANKFURTER-MED-SNABB-SURKAL

(4 personer)
4 frankfurterkorvar eller annan favoritkorv

4 korvbröd, gärna av surdeg

1 dl grov fransk senap

1/2 dl crème fraiche
Surkål:
ca 300 g spetskål

1 gul lök

2 morötter, gärna i olika färg

1 msk senapsfrön

1 tsk hel kummin

3 dl vatten

3/4 dl ättiksprit, 12 %

2–3 msk strösocker

2–3 msk rapsolja

1 dl grovt hackad persilja

salt och malen vitpeppar

Beredning: Skiva kålen supertunt, gärna med en mandolin. Skiva lök och morötter. Lägg det skivade i en bunke och blanda med senapsfrön och kummin. Koka upp vattnet med ättiksprit och socker. Häll det kokande vattnet över kålen och låt stå och dra i ca 20 min.

Ta upp det skivade och låt det rinna av. Lägg över i en skål och blanda ner lite rapsolja och persiljan. Smaka av med salt och peppar.

Skär upp bröden och värm dem i ugnen. Grilla eller stek korvarna och lägg dem i bröden och servera tillsammans med senapen som blandats med crème ­fraiche. Lägg upp surkålen bredvid.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Annons