Friterad okra
Av Nicoline Olsen och Charlotte Rønne Krøigaard
Okra är små gröna frukter, ungefär lika stora som chilipeppar men med helt annan smak. Du hittar dem i välsorterade grönsaksdiskar och saluhallar. Välj fasta, klargröna frukter. Undvik dem som börjat bli bruna i kanterna eller på toppen.
½ kg små okra
2 msk kokosolja
salt
2 gröna chilifrukter, urkärnade och skurna i tunna skivor
1 cm färsk ingefära, skalad och finriven
2 msk finriven färsk kokos
Beredning:
Skölj och skär okran i tunna, tunna skivor. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och fräs okraskivorna tills de blir spröda. Salta och låt skivorna rinna av på dubbelt hushållspapper. Låt svalna. Blanda under tiden övriga ingredienser och vänd till sist ner den avsvalnade okran. Servera.