Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Frittata med svamp

28 aug, 2014
AvFemina
Frittata med svamp
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Frittata med svamp

(4 personer)
200 g kokt potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl hackad basilika
5 ägg
1 dl grädde
2 dl riven pecorino, hård, lagrad fårost
salt och peppar
1/2 dl olivolja till stekning
150 g karljohanssvamp
smör till stekning

Till servering
en fräsch sallad och lite gott bröd

Beredning: Skär potatisen i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök. Blanda persilja, basilika, ägg, grädde och riven ost i en skål. Krydda med malen svartpeppar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek potatisen tills den har färg i kanterna. Salta och peppra. Blanda ner lök och vitlök och fräs i någon minut under omrörning. Häll på äggsmeten och stek under försiktig omrörning. Rör i botten så att det inte bränner vid. Ställ in pannan i 125° varm ugn och efterstek i ca 15 min. Ansa under tiden svampen och skär den i bitar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek svampen försiktigt under omrörning i 4–5 min. Salta och peppra. Ta ut frittatan ur ugnen och fördela svampen ovanpå.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto PETER KAM

Annons