Frukostmarmelad
Av Linda Lundgren
En härlig frukostmarmelad. Pröva den på rostat bröd tillsammans med vällagrad ost. Jättegott!
3 röda grapefrukter
6 apelsiner
3 dl strösocker
Sockerlag:
2 dl vatten
1⁄2 dl strösocker
Beredning:
Tvätta citrusfrukterna väl i varmt vatten. Skär grapefrukterna och 5 av apelsinerna i små bitar. Låt skalet vara kvar, det gör att marmeladen får en lite bitter smak. Mixa fruktbitarna till en slät massa, häll massan i en tjockbottnad kastrull och rör ner sockret. Koka marmeladen på ganska hög värme i ca 10 min. Rör så att inte marmeladen bränns vid.
Skär upp den resterande apelsinen i tunna skivor. Koka upp sockerlagen och rör så att sockret löser sig. Lägg ner apelsinskivorna och låt dem sjuda några min. Lägg sedan upp dem på en tallrik.
Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar. Pressa ner 2 apelsinskivor utmed kanten i varje burk. Förslut och låt svalna. Förvara marmeladen kallt.