Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Frukostmarmelad

17 feb, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Linda Lundgren

En härlig frukostmarmelad. Pröva den på rostat bröd tillsammans med vällagrad ost. Jättegott!

3 röda grapefrukter
6 apelsiner
3 dl strösocker

Sockerlag:
2 dl vatten
1⁄2 dl strösocker

Beredning:

Tvätta citrusfrukterna väl i varmt vatten. Skär grapefrukterna och 5 av apelsinerna i små bitar. Låt skalet vara kvar, det gör att marmeladen får en lite bitter smak. Mixa fruktbitarna till en slät massa, häll massan i en tjockbottnad kastrull och rör ner sockret. Koka marmeladen på ganska hög värme i ca 10 min. Rör så att inte marmeladen bränns vid.

Skär upp den resterande apelsinen i tunna skivor. Koka upp sockerlagen och rör så att sockret löser sig. Lägg ner apelsinskivorna och låt dem sjuda några min. Lägg sedan upp dem på en tallrik.

Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar. Pressa ner 2 apelsinskivor utmed kanten i varje burk. Förslut och låt svalna. Förvara marmeladen kallt.

Annons