Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Getostsnittar med fikon

17 feb, 2012
AvFemina
Getostsnittar med fikon
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Getostsnittar med fikon

(ca 10 st)
150 g getost

2 plattor fryst smördeg

100 g fikonmarmelad

1–2 msk flytande honung

grovmalen svartpeppar

Beredning: Skär getosten i ca 1 cm tjocka skivor. Tina och kavla ut smördegen till sin dubbla storlek. Tryck ut rundlar som är lite större än osten. Lägg degrundlarna på ett smörpapper och lägg en liten klick fikonmarmelad och en ostbit på varje och ringla lite flytande honung över. Toppa med lite grovmalen svartpeppar och ställ in i 225° varm ugn, gratinera i 7–10 min. Servera rykande varma! Gärna direkt från smörpapperet.

Först publicerat i Femina nummer 2 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM Foto PETER KAM.

Annons