Gnocchi med svamp och korv
(4 personer)
2 salsiccia, italienska korvar
smör och olivolja till stekning
200 g färsk svamp, t ex
kantareller, karljohan och taggsvamp
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
2 msk finskuren färsk basilika
salt och peppar
500 g färsk potatisgnocchi
parmesanost
Till garnering:
ev basilikablad
Beredning: Skiva korven tunt och knaperstek den i lite smör. Lägg över på en tallrik och torka ur pannan med hushållspapper. Lägg i en klick smör och lite olivolja i stekpannan och stek svampen 2–3 min. Rör om då och då. Lägg i tunt skivad vitlök och fräs en stund. Tillsätt grädden och låt koka ihop något. Blanda ner basilika och smaka av med salt och peppar. Koka gnocchin enligt paketets anvisningar. Häll av vattnet. Vänd ner gnocchi och korv i svampen. Lägg upp på varma tallrikar och hyvla lite parmesanost över. Garnera gärna med några basilikablad. Servera.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto PETER KAM