Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Gnocchi med svamp och korv

28 aug, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Gnocchi med svamp och korv

(4 personer)
2 salsiccia, italienska korvar

smör och olivolja till stekning

200 g färsk svamp, t ex

kantareller, karljohan och taggsvamp

2 vitlöksklyftor

2 dl grädde

2 msk finskuren färsk basilika

salt och peppar

500 g färsk potatisgnocchi

parmesanost

Till garnering:
ev basilikablad

Beredning: Skiva korven tunt och knaperstek den i lite smör. Lägg över på en tallrik och torka ur pannan med hushållspapper. Lägg i en klick smör och lite olivolja i stekpannan och stek svampen 2–3 min. Rör om då och då. Lägg i tunt skivad vitlök och fräs en stund. Tillsätt grädden och låt koka ihop något. Blanda ner basilika och smaka av med salt och peppar. Koka gnocchin enligt paketets anvisningar. Häll av vattnet. Vänd ner gnocchi och korv i svampen. Lägg upp på varma tallrikar och hyvla lite parmesanost över. Garnera gärna med några basilikablad. Servera.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto PETER KAM

Annons