God & frasig chèvrepaj till middag
CHÈVREPAJ
(4 personer)
Deg:
150 g smör
31/2 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning:
6 potatisar, kokta
3 vitlöksklyftor
smör eller olja till stekning
salt och svartpeppar
2 ägg
1 dl mjölk
100 g chèvre
Topping:
1 dl hasselnötter
3 blad svartkål, hackade
1 msk honung
Beredning: Hacka samman smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, låt stå kallt i 20 min. Ställ sedan in i 200° varm ugn och förgrädda i 10 min.
Skiva potatisen och finhacka vitlöken och stek det i lite matfett tills potatisen har färg runtom, salta och peppra. Vispa ägg och mjölk.
Fyll det förgräddade pajskalet med potatisen, smula osten över och häll på äggstanningen. Ställ in i ugnen igen och grädda i ca 15 min eller tills pajen har fått fin yta.
Rosta hasselnötter och svartkål i torr stekpanna, tillsätt honung och salt. Strö det över pajen. Servera.
Recept och foto Karoline Jönsson