Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

God & frasig chèvrepaj till middag

26 apr, 2015
AvFemina
CHÈVREPAJ
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
CHÈVREPAJ

CHÈVREPAJ

(4 personer)
Deg:
150 g smör
31/2 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning:
6 potatisar, kokta
3 vitlöksklyftor
smör eller olja till stekning
salt och svartpeppar
2 ägg
1 dl mjölk
100 g chèvre
Topping:
1 dl hasselnötter
3 blad svartkål, hackade
1 msk honung
Beredning: Hacka samman smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, låt stå kallt i 20 min. Ställ sedan in i 200° varm ugn och förgrädda i 10 min.

Skiva potatisen och finhacka vitlöken och stek det i lite matfett tills potatisen har färg runtom, salta och peppra. Vispa ägg och mjölk.

Fyll det förgräddade pajskalet med potatisen, smula osten över och häll på äggstanningen. Ställ in i ugnen igen och grädda i ca 15 min eller tills pajen har fått fin yta.

Annons

Rosta hasselnötter och svartkål i torr stekpanna, tillsätt honung och salt. Strö det över pajen. Servera.

Recept och foto Karoline Jönsson

Annons