Godisdessertshots
Vill du göra något enkelt men samtidigt fantastiskt gott? Då vill jag tipsa om dessa superenkla dessertshots med polkagrisfluff med antingen chokladbotten eller kakbotten. Fluffen gör du i ordning dagen innan och vispar sedan upp som grädde innan den ska ätas. Så om du har en bjudning och inte riktigt har tid
Till botten har jag använt det som blivit över när jag gjort en chokladtårta. Jag brukar nämligen skära av toppen på bottnarna och frysa in dessa till cake pops eller att använda till dessertshots. Tycker det är himla smidigt att kunna plocka fram lite mjuk kaka när det behövs. Har du ingen sådan så går det utmärkt att använda ditt favoritrecept eller köpa färdigt. Bakar du egen så kan du bre ut ett lager fluff över hela kakan så att det blir mer en liten chokladtårta med polkagrisfluff.
Polkagrisfluff
Ingredienser
- 140-150g polkagrisar eller annat hårt godis
- 3dl grädde
Gör så här
- Krossa godiset (smälter lättare då)
- Värm grädden på spisen tills den blir riktigt het – OBS får ej koka.
- Ta av från värmen och rör i de krossade godisarna. Rör om tills allt godis smält.
- Ställ i kylen i minst 6 timmar.
- Vispa upp som grädde.
Tips: