Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Göra chokladfondue i mikron – enkelt och snabbt

11 apr, 2016
AvFemina
Klassikern chokladfondue är en favorit som aldrig slutar vara god. Och du behöver inte ha en fonduegryta för att lyckas, det går lika bra i micron!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
chokladfondu-2

Chokladfondue var 80-talets stora hit och vi förstår verkligen varför. Det är en enkel efterrätt som binder samman middagssällskapet i en härlig social tillställning där alla doppar ur samma skål. Chokladfondue görs ofta i en speciell fonduegryta men det finns betydligt enklare sätt att avnjuta den på. Till exempel i en mikro!

För 2 personer
Tid: 5 minuter

Du behöver
4 msk mjölk

Ca 50 g choklad

Det du vill doppa i chokladfonduen, exempelvis marshmallows, jordgubbar eller kex.

Fonduepinnar eller liknande för att kunna doppa

Gör så här
Häll mjölken i en liten skål.

Värm i mikron i ca 1 minut på högsta effekt.

Annons

Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i mjölken.

Värm i mikron i ytterligare 30 sekunder – eller tills chokladen har smält.

Rör om och doppa!

Receptkälla: Wikihow
Av: Thowe Wagner Larsson

Foto: Shutterstock

Mer lästips
Stressad? Då bör du äta mer choklad
6 snyggaste budgetplaggen i butik nu

Gilla oss på Facebook för fler recept

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like” showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Annons