Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Gräddsås med äppelsmak

11 nov, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Malin Söderström

(6–8 personer)
äppel- och lökblandningen från gåsen
2 dl äppelcider
1 tsk äppelcidervinäger
4 dl kycklingbuljong
2 dl grädde
1–2 msk maizena
salt och vitpeppar

Beredning:

Fräs äppel- och lökblandning, slå på cider, vinäger och buljong. Låt puttra i 5 min. Tillsätt grädden och låt puttra ytterligare 5 min. Red med maizena utrört i vatten. Sila och smaka av med salt och vitpeppar från kvarn.

Annons