Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Grilla utan kött – prova Paul Svenssons recept

15 maj, 2017
AvNadja Jönsson
Kockprofilen Paul Svensson kan det här med grönt på grillen. Här har vi lånat ett av hans bästa vegorecept – som alla gillar!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Recept ur Paul Svenssons bok Grilla vego (Norstedts).

SALVIASPÄCKAD AUBERGINE

(4 port)

2 auberginer

10 salviablad

2 msk olivolja

25 g smör

salt och svartpeppar

Beredning:

  1. Dela auberginerna på längden. Skär djupa sneda snitt i aubergineköttet utan att skära igenom.
  2. Pressa ner salviablad i varje snitt. Salta lite på snittytan och låt det vätska sig en aning.
  3. Pensla snittytorna med lite olja och grilla auberginerna med snittytorna neråt på direkt glöd under lock tills de börjar mjukna.
  4. Vänd upp dem och lägg en tunn skiva smör på varje halva. Baka (fortfarande på direkt glöd under lock) tills auberginerna är helt mjuka.

Paul Svensson ses just nu i juryn för TV4:s Sveriges yngsta mästerkock. Till vardags driver han också den prisade restaurangen på Fotografiska museet i Stockholm, samt gör kokböcker.

Läs även

Recept: Vegetariska bönwraps i tunnbröd eller salladsblad

Gröna recept för fredagsmyset – 5 vegetariska burgare

Nyttig vegansk dessertparfait – bara 3 ingredienser

Annons