Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Grillade pilgrimsmusslor

05 aug, 2011
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)
1 knippa grön sparris

2 plommontomater

2 dl rucolasallad

1/2 ask ärtskott

1 msk olivolja

rivet citronskal efter smak

8–12 pilgrimsmusslor, rumsvarma

1 msk rapsolja

salt och peppar

Till servering:
balsamsirap

Beredning:
Skölj sparrisen, skär bort 2–3 cm av den nedre delen, den kan vara lite träig. Koka sparrisen al dente i lättsaltat vatten, ca 2 min. Spola sparrisen kall under rinnande vatten. Klyfta tomaterna, ta bort kärnhus och ta bort skalet med en vass kniv. Skiva tomatköttet tunt. Blanda med rucola, ärtskott och olivolja. Tillsätt citronskal och salta lite lätt. Vänd musslorna i rapsoljan och grilla över fin glödbädd, 1–2 min på var sida. Salta och peppra. Det går även bra att steka musslorna på hög värme i ett grilljärn eller en vanlig stekpanna på spisen.

Lägg upp musslor och grönsaker på tallrikar. Servera med några droppar balsamsirap.

Annons