Grillade pilgrimsmusslor
(4 personer)
1 knippa grön sparris
2 plommontomater
2 dl rucolasallad
1/2 ask ärtskott
1 msk olivolja
rivet citronskal efter smak
8–12 pilgrimsmusslor, rumsvarma
1 msk rapsolja
salt och peppar
Till servering:
balsamsirap
Beredning:
Skölj sparrisen, skär bort 2–3 cm av den nedre delen, den kan vara lite träig. Koka sparrisen al dente i lättsaltat vatten, ca 2 min. Spola sparrisen kall under rinnande vatten. Klyfta tomaterna, ta bort kärnhus och ta bort skalet med en vass kniv. Skiva tomatköttet tunt. Blanda med rucola, ärtskott och olivolja. Tillsätt citronskal och salta lite lätt. Vänd musslorna i rapsoljan och grilla över fin glödbädd, 1–2 min på var sida. Salta och peppra. Det går även bra att steka musslorna på hög värme i ett grilljärn eller en vanlig stekpanna på spisen.
Lägg upp musslor och grönsaker på tallrikar. Servera med några droppar balsamsirap.