Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Grön ärtsoppa med rostade nötter och parmesan

02 dec, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(2 personer)
1 gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

smör

3 dl grönsaksbuljong

1 paket frysta gröna ärter

1 dl crème fraiche (kokbar lättvariant går utmärkt)

2 msk vitvinsvinäger

salt och peppar

1/2 dl grovhackade valnötter

1/2 dl pinjenötter

2 msk finriven parmesan

Beredning:

Fräs lök och vitlök blank och genomskinlig i lite smör. Slå på buljongen och låt koka upp. Tillsätt hälften av ärterna, låt koka upp och vänd ner crème fraichen. Mixa sop­pan slät i mixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen, smaka av med vinäger, salt och peppar. Tillsätt resterande ärter och låt allt bli varmt. Rosta nöt­terna snabbt i het stekpanna tillsammans med lite salt. Arrangera i djup tallrik och slå över soppan. Toppa med den rivna parmesanen.

Av Tore Gustafsson

Annons