Här är den lyxiga maten och drycken på Oscarsgalan
För 24:e året i rad stod kändiskocken Wolfgang Puck för maten på Governors Ball, den lyxiga efterfesten till Oscarsgalan. Där festade 1 500 galagäster loss på en meny bestående av ett 60-tal olika rätter – bland annat kycklingpaj, pastagratäng med tryffel, Wagyu-minihambugare, Oscarformad rökt lax, räkrisotto och kaviarparfait toppad med 24-karats guld.
Bland sötsakerna fanns bland annat 7 000 guldfärgade mini-Oscars i choklad, klubbor med passionsfrukt- och karamellsmak och cocktail-inspirerade macarons. Gästerna fick också testa den nya rosa chokladen som Femina skrivit om tidigare, i form av en dessert bestående av jordgubbs- och hibiskusmousse, jordgubbskompott, vaniljkaka, mascarponekräm och ruby-choklad.
Maten sköljdes ner med 1 400 flaskor Piper Heidsieck Cuvee Brut – sammanlagt runt 12 000 glas champagne – och 2 400 flaskor vin från Francis Ford Coppola.
Under festligheterna gick det åt bland annat:
1 500 vaktelägg
250 humrar från Maine
135 kilo Miyazaki wagyu-nötkött
15 kilo svart tryffel
15 kilo kaviar
13 kilo ätbart guld
Ett ton kakao
Maten tillreddes av en kökspersonal på 300 personer, medan 900 servitörer jobbade i matsalen.
All överbliven mat donerades till välgörenhetsorganisationen Los Angeles Regional Food Bank, som jobbar med att bekämpa hunger.
– Människor som i princip inte har någonting kommer att få samma måltid som världens största stjärnor, sa Wolfgang Puck till E! News.
Läs allt om Oscarsgalan – inklusive kvällens snackisar och snyggaste looksen från röda mattan – här!
Foto: IBL
Källor: Us Weekly, Refinery29.com