Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Inkokta päron och plommon

12 aug, 2011
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)

4 päron, t ex Williams

8 mogna plommon

Lag:

4 dl vatten

1 1/2 dl strösocker

1 tsk finstrimlad färsk ingefära

1 kvist rosmarin

Till servering:

ev lättvispad grädde eller vaniljglass

Beredning:

Koka upp vatten och socker med ingefära och rosmarin. Skala päronen och lägg i grytan. Koka i ca 10 min. Låt svalna. Ta upp plommonen och dra av skinnet. Lägg tillbaka i lagen och servera gärna med lite lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.

Annons