23 mar, 2012
Kanelkryddade havreplättar med äppelröra
AvLotta Hansson
Annons
(4 personer)
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
90 g smält smör
2 tsk kanel
3 dl havregryn
Äppelröra
4 äpplen, helst svenska
2 msk socker
2 msk äppeljuice
20 g smält smör
Till servering
vaniljsås
Beredning:
Blanda samman mjöl, socker, ägg, mjölk, smör och kanel och låt smeten stå och svälla ca 10 minuter. Hetta upp en stekpanna och rör ner havregrynen i smeten. Klicka ut plättar med en sked och stek i smör.
Klyfta äpplena och smält sockret i en kastrull. Tillsätt äppeljuicen när sockret är gyllenbrunt och rör ner smör och äppelklyftor. Låt äppelklyftorna bli mjuka och servera tillsammans med plättarna. Vaniljsås är jättegott till!
Av Malin Söderström
Annons