Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Kladdkakans dag

04 nov, 2014
AvFemina
Kladdkakan
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kladdkakan

Sveriges godaste kladdkaka, Kladdkaka med marängsviss-topping, bakar Amy Allegrini Hobson, 14 år från Kumla. Tidigare i höst vann hon Kladdkakeracet, Arlas årliga baktävling för barn mellan 10 och 14 år, som anordnas i syfte att sprida bakglädje bland barn och uppmuntra till nya spännande kladdkakerecept. Här bjuder Arla Köket på vinnarreceptet.

Kladdkaka med marängsviss-topping /12 bitar
Ingredienser:
100 g Arla® Svenskt Smör

2 ägg
3 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker
1 1⁄2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt

Topping:
2 dl Arla Köket® vispgrädde

2 bananer
1 1⁄2 dl små maränger 

strössel

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna. Vispa grädden och klicka över kakan. Strö över skivad banan, maränger och strössel.

Annons