Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Kungsfisk med grön sparris och gurksås

13 jun, 2015
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
En fräsch och lyxig vardagsrätt.
En fräsch och lyxig vardagsrätt.

KUNGSFISK MED GURKSÅS

(4 personer)

ca 700 g kungsfisk eller annan fisk

salt och nymalen vitpeppar

1 knippa grön sparris

1 litet fänkålshuvud

2 msk olivolja + till stekning

Gurksås:

ca 5 cm färsk gurka

2 dl crème fraiche

rivet skal och saft av 1/2 lime

Till servering:

ev kokt potatis

Beredning:

Salta och peppra fisken runtom. Har fisken skinnet kvar så skär några snitt i det.

Skär sparris och fänkål supertunt och lägg i en skål. Salta (ca 1/2 tsk) och ringla 2 msk olja över. Rör om försiktigt, ställ åt sidan.

Såsen: Skala gurkan och skär den i små tärningar. Blanda ner tärningarna i crème fraichen tillsammans med skal och saft av lime. Salta lätt.

Annons

Stek fisken i olja, ca 2 min på var sida. Servera tillsammans med grönsakerna och såsen. Kokt potatis passar fint till.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

INSPIRERAD? FLER SNABBA RECEPT:
Lyxig räkpasta på 35 min
Torsk i ugn på 30 min
Snabb kycklingwok på 35 min

Annons