Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Kycklingfilé med Karljohanpasta och tryffelolja

27 jan, 2009
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
kyckling

(4 personer)

4 kycklingfiléer, gärna majskyckling med skinn
salt och peppar
olja till stekning
2 dl kycklingbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 knippa grön sparris
4 portioner färsk pasta med fyllning av karljohans-svamp
1-2 tsk tryffelolja
rivet skal av 1 citron

Beredning: Salta och peppra kycklingen. Lägg med skinnsidan ner i lite olja i en stekpanna och stek tills skinnet har fin färg. Efterstek i 150° varm ugn i ca 20 min. Lyft upp kycklingen och koka ur pannan med buljong och grädde. Koka tills såsen tjocknar något. Skär sparrisen i bitar. Koka upp 2 kastruller med lättsaltat vatten. Koka pastan i den ena, se paketets anvisningar, och sparrisen i den andra, ca 2 min. Häll av kokvattnet. Fördela pasta och sparris på tallrikar. Skiva kycklingen i tunna skivor och lägg ovanpå. Ringla tryffelolja över och toppa med citronskal. Servera med såsen.

Annons