Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Kycklinggryta med trattisar

26 aug, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)
1 kyckling à ca 1,3 kg
salt och peppar
1 dl torkade trattkantareller eller ca 4 dl färska
2 korvar, typ kabanoss eller chorizo 
2 gula lökar
1 morot
4 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
1 dl vitt vin
ca 4 dl kraftig kalvbuljong
1 dl gröna linser några kvistar färsk timjan

Till servering:
ett gott mos eller kokt potatis

Beredning:

Stycka kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra bitarna runtom. Blötlägg torkad svamp alt ansa färsk. Skär korv och grönsaker i mindre bitar. Skiva vitlöken.

Bryn kyckling och korv i lite olja så de får fin färg runtom. Tillsätt grönsaker och svamp och fräs i några min. Häll på vin och buljong så det nästan täcker. Tillsätt linser och timjan. Låt grytan småputtra utan lock i ca 25 min. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ett gott mos eller kokt potatis.

Annons