Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Kycklinggryta med trattisar

26 aug, 2011
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)
1 kyckling à ca 1,3 kg
salt och peppar
1 dl torkade trattkantareller eller ca 4 dl färska
2 korvar, typ kabanoss eller chorizo 
2 gula lökar
1 morot
4 vitlöksklyftor
olivolja till stekning
1 dl vitt vin
ca 4 dl kraftig kalvbuljong
1 dl gröna linser några kvistar färsk timjan

Till servering:
ett gott mos eller kokt potatis

Beredning:

Stycka kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra bitarna runtom. Blötlägg torkad svamp alt ansa färsk. Skär korv och grönsaker i mindre bitar. Skiva vitlöken.

Bryn kyckling och korv i lite olja så de får fin färg runtom. Tillsätt grönsaker och svamp och fräs i några min. Häll på vin och buljong så det nästan täcker. Tillsätt linser och timjan. Låt grytan småputtra utan lock i ca 25 min. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ett gott mos eller kokt potatis.

Annons