Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Laxcarpaccio

29 jan, 2009
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
lax

(4 personer)
ca 300 g lax, fryst i bit

1⁄2 dl pinjenötter

1 dl basilikablad, tunt skurna

1–2 msk rivet citronskal

1–2 msk finhackad gul lök

3–4 msk olivolja

flingsalt och nymalen

svartpeppar

Till servering:
gott bröd

Beredning:
Låt laxen tina något och skär den sedan i supertunna skivor. Lägg upp på ett plant uppläggningsfat. Rosta nötterna i torr panna och hacka dem sedan grovt. Fördela nötter, basilika, citronskal och lök på laxen och ringla olivolja över. Toppa med lite flingsalt och ta några tag med pepparkvarnen över. Servera med en bit gott bröd.

Annons