Laxkorv och grönsaksmarinad: Här är årets grillnyheter!
Nu är det snart dags att dra fram grillen och i år finns det massor av roliga nyheter värda att prova. Många livsmedelsföretag har experimenterat vilt inför säsongen och vad sägs om burgare gjorda på svenskt sjögräs eller korvar gjorda på lax?
Här är årets roligaste grillnyheter:
1. ICA Selection Holy Smoke BBQ
En grovmald krov med 96% kötthalt framtagen i samarbete med Holy Smoke i Höganäs. Lätt söt hetta från bitar av anchochili, honung och rökt paprika.
2. VegMe Seaweed-burger
Sockertång från Kosteröarna och kallrökt vatten och rapsolja. Där har ni hemligheterna bakom VegMes nya Seaweed-burger tillika Sveriges första burgare med havslager. Tillsammans ska de ge mycket umamismak och en mer köttliknande textur.
3. Laxkorv
Laxkorvarna är tillverkade på färsk laxfilé och varmröks på traditionellt vis med alved. Korven finns i två smaker, den kryddida Ört & Vitlök som har lite grövre struktur och Original som är finmalen och lik en wienerkorv i
sin struktur. Korvarna har hög laxhalt, 80% respektive 78% och är gluten- och laktosfria.
4. ICA crispyslaw Mango & Chili
En fräsch sallad på fint skurna grönsaker och mango. Perfekt tillbehör till grillat kött eller fisk.
5. Baconnaise
Såsen vi länge längtat efter. Bacon och majonnäs i ett, kan inte bli bättre än så. Gott till precis allt!
6. God grillkorv till både vuxna och barn
Lithells släpper sin storsäljare Grillkorv i en smalare variant. Rökt på traditionellt vis med rökspån och med 60% kötthalt. En annan nyhet är deras kycklingkorv för barn.
7. BBQ Marinade for vegetables Balsamic & Herbs
Santa Maria satsar på marinader till fisk och grönsaker. I sommar kan du få grönsaker med smak av Balsamvinäger och örter.
Artikeln publicerades först på Cafe.se.