23 apr, 2015
Laxsida med sparris och rosenblad
AvFemina
Annons
LÅGTEMPERERAD LAX
500 g laxfilé
1 dl olivolja
salt och peppar
1 bunt sparris, skuren i bitar
blandade ätbara blommor och örter
Beredning:
Lägg laxen i en ugnsfast form, häll över oljan och krydda med salt och peppar. Stick in en termometer i den tjockaste delen på laxen. Ställ in i 100° varm ugn och baka tills innertemperaturen är 48°. Låt svalna.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 4 min. Skölj den sedan i kallt vatten.
Före servering: Toppa laxen med den kokta sparrisen, blomblad och örter.
AV CAROLINE DAFGÅRD
FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL
INSPIRERAD? FLER TIPS TILL BUFFÉN:
Sesamflarn till midsommarbuffén
Härliga sommarsallader
Pastasallad med salami och räkor
Laxpaj med potatis
Annons