Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Laxsida med sparris och rosenblad

23 apr, 2015
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
laxfile

LÅGTEMPERERAD LAX

500 g laxfilé

1 dl olivolja

salt och peppar

1 bunt sparris, skuren i bitar

blandade ätbara blommor och örter

Beredning:

Lägg laxen i en ugnsfast form, häll över oljan och krydda med salt och peppar. Stick in en termometer i den tjockaste delen på laxen. Ställ in i 100° varm ugn och baka tills innertemperaturen är 48°. Låt svalna.

Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 4 min. Skölj den sedan i kallt vatten.

Före servering: Toppa laxen med den kokta sparrisen, blomblad och örter.

AV CAROLINE DAFGÅRD

FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL

INSPIRERAD? FLER TIPS TILL BUFFÉN:
Sesamflarn till midsommarbuffén
Härliga sommarsallader
Pastasallad med salami och räkor
Laxpaj med potatis

Annons