17 feb, 2012
Lingon med mascarponecrème
AvFemina
Annons
(6–8 personer)
1 paket frysta lingon, 225 g
3/4 dl strösocker
Crème:
2 äggulor
1 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
200 g mascarpone, italiensk mjukost
2 äggvitor
Till servering:
biscotti, italienska mandelskorpor
Beredning: Lägg de frysta lingonen tillsammans med sockret i en bunke. Rör om då och då medan de tinar. Smaka av och tillsätt lite mer socker om det behövs. Vispa äggulor, vaniljsocker och socker poröst. Blanda ner mascarponen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det försiktigt i mascarponen.
Fördela lingonen i serveringsglas. Klicka ner mascarponecrèmen och garnera med smulor av biscotti.
Först publicerat i Femina nummer 2 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM Foto PETER KAM.
Annons