Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Lingon med ­mascarponecrème

17 feb, 2012
AvFemina
Lingon med ­mascarponecrème
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Lingon med ­mascarponecrème

(6–8 personer)
1 paket frysta lingon, 225 g

3/4 dl strösocker

Crème:

2 äggulor

1 msk vaniljsocker

1 dl strösocker

200 g mascarpone, italiensk mjukost

2 äggvitor

Till servering:

biscotti, italienska mandelskorpor

Beredning: Lägg de frysta lingonen tillsammans med sockret i en bunke. Rör om då och då medan de tinar. Smaka av och tillsätt lite mer socker om det behövs. Vispa äggulor, vaniljsocker och socker poröst. Blanda ner mascarponen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det försiktigt i mascarponen.

Fördela lingonen i serveringsglas. Klicka ner mascarponecrèmen och garnera med smulor av biscotti.

Först publicerat i Femina nummer 2 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM Foto PETER KAM.

Annons