Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Mangocurry med krispig kyckling

25 okt, 2014
AvFemina
Gryta med kyckling
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Gryta med kyckling

(4–6 personer)
500 g kycklinglårfiléer, utbankade
1 msk curry
1 msk neutral olja
1/2 chili, finhackad
6 cm ingefära, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 stor schalottenlök, finskivad
2 burkar kokosmjölk
1 dl vatten
1 mango, tärnad, alt 1 paket fryst
salt och peppar
1 ägg, uppvispat
2 dl cornflakes, krossade
neutral olja till stekning
1 broccoli, skuren i buketter och stammen skuren i bitar
1 näve små tomater, gärna i olika färg och form
färsk koriander
Till servering:
jasminris

Beredning: Rosta curryn i en torr tjockbottnad gryta i någon minut. Tillsätt olja, chili, ingefära, vitlök och schalottenlök och fräs en liten stund. Häll på kokosmjölk och vatten och låt koka upp.

Annons

Sänk värmen och tillsätt hälften av mangon. Låt puttra några minuter, mixa sedan såsen slät. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra på svag värme medan du tillagar kycklingen.

Doppa de utbankade kycklinglårfiléerna först i ägg och sedan i cornflakes. Salta och peppra på båda sidor.

Värm rikligt med olja i en stekpanna. Stek några filéer i taget så att det inte blir för trångt i pannan. Stek på båda sidor tills kycklingen är krispig och ­genomstekt. Lägg in de klara kyckling­bitarna i 100° varm ugn så att de håller sig varma fram till serveringen.

Lägg ner broccolin i grytan och låt ­putt­ra i några minuter. Avsluta med tomaterna och den resterande mangon och låt småkoka i ytterligare några minuter.

Toppa grytan med färsk koriander och servera tillsammans med den krispiga kycklingen och jasminris.

AV CAROLINE DAFGÅRD

FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL

Annons