Mangocurry med krispig kyckling
(4–6 personer)
500 g kycklinglårfiléer, utbankade
1 msk curry
1 msk neutral olja
1/2 chili, finhackad
6 cm ingefära, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 stor schalottenlök, finskivad
2 burkar kokosmjölk
1 dl vatten
1 mango, tärnad, alt 1 paket fryst
salt och peppar
1 ägg, uppvispat
2 dl cornflakes, krossade
neutral olja till stekning
1 broccoli, skuren i buketter och stammen skuren i bitar
1 näve små tomater, gärna i olika färg och form
färsk koriander
Till servering:
jasminris
Beredning: Rosta curryn i en torr tjockbottnad gryta i någon minut. Tillsätt olja, chili, ingefära, vitlök och schalottenlök och fräs en liten stund. Häll på kokosmjölk och vatten och låt koka upp.
Sänk värmen och tillsätt hälften av mangon. Låt puttra några minuter, mixa sedan såsen slät. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra på svag värme medan du tillagar kycklingen.
Doppa de utbankade kycklinglårfiléerna först i ägg och sedan i cornflakes. Salta och peppra på båda sidor.
Värm rikligt med olja i en stekpanna. Stek några filéer i taget så att det inte blir för trångt i pannan. Stek på båda sidor tills kycklingen är krispig och genomstekt. Lägg in de klara kycklingbitarna i 100° varm ugn så att de håller sig varma fram till serveringen.
Lägg ner broccolin i grytan och låt puttra i några minuter. Avsluta med tomaterna och den resterande mangon och låt småkoka i ytterligare några minuter.
Toppa grytan med färsk koriander och servera tillsammans med den krispiga kycklingen och jasminris.
AV CAROLINE DAFGÅRD
FOTO JOHANNA ÅKERBERG KASSEL