14 nov, 2014
Marcos spaghetti aglio, olio e peperoncino.
AvLotta Hansson
Annons
Annons
(4 personer)
500 g spagetti
olivolja
4–8 vitlöksklyftor
2–4 små torkade chilifrukter (piri-piri eller peperoncino)
11/2 dl riven parmesanost
flingsalt
Beredning:
Koka pastan.
Slå en bottenskyla olivolja i en panna, lägg i tunt skivad vitlök och smula ner chili. Fräs på låg värme utan att vitlöken får färg.
Ta upp spagettin när den är al dente. Vänd runt den avrunna pastan i pannan med olja, vitlök och chili över värme i 1 min.
Ta bort från värmen och blanda ner riven parmesan. Smaka gärna av med flingsalt och en skvätt god olivolja.
Tips! Till denna rätt är det viktigt att använda en smakrik olivolja. Puritanerna använder inte parmesan, men jag tycker det är ett måste!
Först publicerat i Femina nummer 7 2013. Foto MARCO MANIERI och SEBASTIAN BORG
Annons