Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Marcos spaghetti aglio, olio e peperoncino.

14 nov, 2014
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör
En perfekt spaghetti aglio, olio e peperoncino.
En perfekt spaghetti aglio, olio e peperoncino.
Annons

(4 personer)

500 g spagetti

olivolja

4–8 vitlöksklyftor

2–4 små torkade chilifrukter (piri-piri eller peperoncino)

11/2 dl riven parmesanost

flingsalt

Beredning:

Koka pastan.

Slå en bottenskyla olivolja i en panna, lägg i tunt skivad vitlök och smula ner chili. Fräs på låg värme utan att vitlöken får färg.

Ta upp spagettin när den är al dente. Vänd runt den avrunna pastan i pannan med olja, vitlök och chili över värme i 1 min.

Ta bort från värmen och blanda ner riven parmesan. Smaka gärna av med flingsalt och en skvätt god olivolja.

Marco Manieri kom på fjärde plats i Sveriges ­Mästerkock 2012.
Marco Manieri kom på fjärde plats i Sveriges ­Mästerkock 2012.

Tips! Till denna rätt är det viktigt att använda en smakrik olivolja. Puritanerna använder inte parmesan, men jag tycker det är ett måste!

Först publicerat i Femina nummer 7 2013. Foto MARCO MANIERI och SEBASTIAN BORG

Annons