Marinerad fläskfilé med gnocchi
(4 personer)
1 fläskfilé, ca 700 g
olivolja till stekning
600 g gnocchi
3 plommontomater
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
1/2 knippa dill
salt och peppar
rivet citronskal
Marinad:
3 msk ketchup
2 msk balsamvinäger
1 krm timjan
1 krm fänkål
1 tsk dijonsenap
salt och peppar
Till garnering:
små dillvippor
Beredning:
Putsa filén fri från hinnor och ev fett. Dela den på mitten. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i en plastpåse tillsammans med filén, vänd runt och marinera i ca 30 min. Bryn filén i lite olja på medelvärme så den får färg runtom. Lägg över i ugnsfast form och efterstek i 175° varm ugn i ca 20 min. Koka gnocchin enligt paketets anvisningar. Klyfta tomaterna, skär bort kärnor och skinn med en vass kniv. Hacka vitlöken. Fräs tomater och vitlök lätt i olja. Tillsätt vin, grädde och hackad dill. Låt koka i 3–4 min, smaka av med salt och peppar. Lägg upp sås och gnocchi på 4 varma tallrikar. Skiva filén och lägg ovanpå. Toppa med rivet citronskal och garnera med dill.