Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Marinerad fläskfilé med gnocchi

12 aug, 2011
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)

1 fläskfilé, ca 700 g

olivolja till stekning

600 g gnocchi

3 plommontomater

1 vitlöksklyfta

1/2 dl vitt vin

3 dl matlagningsgrädde

1/2 knippa dill

salt och peppar

rivet citronskal

Marinad:

3 msk ketchup

2 msk balsamvinäger

1 krm timjan

1 krm fänkål

1 tsk dijonsenap

salt och peppar

Till garnering:

små dillvippor

Beredning:

Putsa filén fri från hinnor och ev fett. Dela den på mitten. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i en plastpåse tillsammans med filén, vänd runt och marinera i ca 30 min. Bryn filén i lite olja på medelvärme så den får färg runtom. Lägg över i ugnsfast form och efterstek i 175° varm ugn i ca 20 min. Koka gnocchin enligt paketets anvisningar. Klyfta tomaterna, skär bort kärnor och skinn med en vass kniv. Hacka vitlöken. Fräs tomater och vitlök lätt i olja. Tillsätt vin, grädde och hackad dill. Låt koka i 3–4 min, smaka av med salt och peppar. Lägg upp sås och gnocchi på 4 varma tallrikar. Skiva filén och lägg ovanpå. Toppa med rivet citronskal och garnera med dill.

Annons