Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Marinerad fläskfilé med gnocchi

12 aug, 2011
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)

1 fläskfilé, ca 700 g

olivolja till stekning

600 g gnocchi

3 plommontomater

1 vitlöksklyfta

1/2 dl vitt vin

3 dl matlagningsgrädde

1/2 knippa dill

salt och peppar

rivet citronskal

Marinad:

3 msk ketchup

2 msk balsamvinäger

1 krm timjan

1 krm fänkål

1 tsk dijonsenap

salt och peppar

Till garnering:

små dillvippor

Beredning:

Putsa filén fri från hinnor och ev fett. Dela den på mitten. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i en plastpåse tillsammans med filén, vänd runt och marinera i ca 30 min. Bryn filén i lite olja på medelvärme så den får färg runtom. Lägg över i ugnsfast form och efterstek i 175° varm ugn i ca 20 min. Koka gnocchin enligt paketets anvisningar. Klyfta tomaterna, skär bort kärnor och skinn med en vass kniv. Hacka vitlöken. Fräs tomater och vitlök lätt i olja. Tillsätt vin, grädde och hackad dill. Låt koka i 3–4 min, smaka av med salt och peppar. Lägg upp sås och gnocchi på 4 varma tallrikar. Skiva filén och lägg ovanpå. Toppa med rivet citronskal och garnera med dill.

Annons