Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Marinerade jordgubbar med gräddig yoghurt

11 jul, 2012
AvLotta Hansson
jordgubbar i skål med grädde
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
jordgubbar i skål med grädde

(4 personer)
1 liter färska jordgubbar
3–4 msk råsocker
rivet skal och saft av 1 lime
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk flytande honung
1 dl lättvispad grädde
1–2 msk finstrimlad basilika

Beredning:

Skär jordgubbarna i bitar och blanda med råsocker och rivet skal och saft av lime. Låt stå och dra i ca 10 min, rör om någon gång under tiden.

Blanda yoghurt med honung. Vänd ner grädden. Lägg upp jordgubbarna i en serveringsskål.

Toppa med  yoghurtgrädden. Fördela basilika och lite råsocker över. Servera.

Av Jan-Erik Hagbohm

Foto Tine Guth Linse

Annons