Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Så gör du matjessill med krämiga ägg och brynt smör

19 jun, 2023
AvAnna Wendt
FotografLisa Björner
Recept till midsommar, matjessill med krämiga ägg och brynt smör.
Matjessill med krämiga ägg och brynt smör gör garanterat succé på midsommarfesten. Här är receptet!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så laddar artisterna upp inför Allsång på Skansen 2023Brand logo
Så laddar artisterna upp inför Allsång på Skansen 2023

Matjessill med krämiga ägg och brynt smör

4 personer

Recept på matjessill med krämiga ägg och brynt smör.

2 burkar matjessill à 200 g

Annons

3–4 ägg

2 skivor kavring

2 msk + 25 g smör

1/2 grönt äpple, finhackat

1 liten rödlök, finhackad

2 msk finhackad gräslök

1 dl gräddfil

1/2 citron, rivet skal

nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Öppna matjessillsburkarna och låt sillen rinna av i ett durkslag. Koka äggen i cirka 5 minuter, de ska vara krämiga i gulan. Spola i kallt vatten, skala och dela eller bryt dem i bitar.

2. Smula kavringen och stek den gyllene i 2 msk smör på medelvärme. Skala äpplet och rödlöken och dela dem i fina tärningar. Hacka gräslöken fint. Smält 25 g smör och bryn det lätt.

3. Arrangera matjessill, ägg och gräddfil vackert på assietter. Strö över hackat äpple, rödlök, gräslök och kavringssmulor. Ringla över lite brynt smör och avsluta med lite rivet citronskal och grovmalen svartpeppar.

Annons