Så gör du matjessill med krämiga ägg och brynt smör
Matjessill med krämiga ägg och brynt smör
4 personer
2 burkar matjessill à 200 g
3–4 ägg
2 skivor kavring
2 msk + 25 g smör
1/2 grönt äpple, finhackat
1 liten rödlök, finhackad
2 msk finhackad gräslök
1 dl gräddfil
1/2 citron, rivet skal
nymalen svartpeppar
Gör så här
1. Öppna matjessillsburkarna och låt sillen rinna av i ett durkslag. Koka äggen i cirka 5 minuter, de ska vara krämiga i gulan. Spola i kallt vatten, skala och dela eller bryt dem i bitar.
2. Smula kavringen och stek den gyllene i 2 msk smör på medelvärme. Skala äpplet och rödlöken och dela dem i fina tärningar. Hacka gräslöken fint. Smält 25 g smör och bryn det lätt.
3. Arrangera matjessill, ägg och gräddfil vackert på assietter. Strö över hackat äpple, rödlök, gräslök och kavringssmulor. Ringla över lite brynt smör och avsluta med lite rivet citronskal och grovmalen svartpeppar.