Maträtter vi älskade förr i tiden – som nu har försvunnit
Allt förändras med tiden och maträtterna vi älskade förr blir allt svårare att få tag på. Hur många gör till exempel mandelfisk till fredagsmyset, eller äter fruktcocktail till efterrätt?
Här är maträtterna vi älskade förr men som i princip har försvunnit i dag!
Levergryta
Det råder delade meningar om hur gott levergryta egentligen var, men för många är det en klassiker.
Rabarber med socker
Rabarber och socker passade perfekt som snacks när man var sugen.
Kalvdans
Kalvdans, med grädde och sylt, var en riktig delikatess men görs inte så ofta längre eftersom det är svårt att få tag på råmjölk i dag.
Surströmming
Surströmming är fortfarande något som man antingen hatar eller älskar, men var definitivt en vanligare maträtt förr.
Mandelfisk
Vem minns inte mandelfisken? Om inte hemma så från skolmatsalen. En riktig 70-talsklassiker som är bortglömd i dag.
Aladåb
Förr var det populärt att gömma saker i gelé, en så kallad aladåb.
Mannagrynspudding
Vissa älskade att äta mannagrynspudding med saftsås, medan andra inte gillade det alls.
Fruktsallad på burk
En fruktcocktail med vaniljglass var riktig lyx förr, men äts inte lika ofta i dag.
Bullens pilsnerkorv
Klassiska Bullens pilsnerkorv har hängt med ända sedan 50-talet, och de flesta har nog haft en konserv hemma någon gång.
Foto: TT
Källa: Newsner