Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Müslibitar

17 feb, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Linda Lundgren

175 g osaltat smör
3 msk sirap
100 g brun farin
saft av 1 citron
7 dl havregryn (250 g)
2 msk grovhackad mandel
2 msk sesamfrön
1 dl russin (50 g)
1⁄2 tsk malen kanel

Beredning:

Hetta upp smör, sirap, brun farin och citronsaft i en kastrull på låg värme. Rör så allt blandas och smälter samman.

Blanda havregryn, mandel, sesamfrön, russin och kanel i en bunke.

Rör ner smörblandningen. Tryck ut röran till en platta på bakpappersklädd plåt och grädda i 160° varm ugn i 25 min, vänd och grädda i ytterligare 15 min. Låt svalna och skär upp i bitar.

Annons