Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Müslibitar

17 feb, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Linda Lundgren

175 g osaltat smör
3 msk sirap
100 g brun farin
saft av 1 citron
7 dl havregryn (250 g)
2 msk grovhackad mandel
2 msk sesamfrön
1 dl russin (50 g)
1⁄2 tsk malen kanel

Beredning:

Hetta upp smör, sirap, brun farin och citronsaft i en kastrull på låg värme. Rör så allt blandas och smälter samman.

Blanda havregryn, mandel, sesamfrön, russin och kanel i en bunke.

Rör ner smörblandningen. Tryck ut röran till en platta på bakpappersklädd plåt och grädda i 160° varm ugn i 25 min, vänd och grädda i ytterligare 15 min. Låt svalna och skär upp i bitar.

Annons