Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Müslimuffins

17 feb, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Linda Lundgren

Goda både med och utan pålägg. Men värm dem gärna. Muffinsen går bra att frysa.

(12 st)
6 dl rågmjöl
3 dl müsli, ta familjens favoritmüsli
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
4 dl filmjölk
1 1⁄2 dl rapsolja

Beredning:

Blanda mjöl, müsli, bakpulver och salt i en stor bunke. Vispa ägg, filmjölk och olja och rör ner det i mjölblandningen. Rör bara tills allt är blandat, man ska inte röra för mycket. Fördela i smorda muffinsformar. Grädda på nedre delen av 200° varm ugn i 20–25 min. Låt svalna på galler.

Annons